Skatepark Ruigenhoek, utrecht

De skaters hebben onder leiding van Max van ontwerp tot aanbestedingsuitvraag en van beoordeling tot uitvoering bepaald hoe het moest worden. Ik heb me slechts als procesbegeleider opgesteld. Max heeft zich als expert, professional, ervaringsdeskundige, ambassadeur en collega op het gebied van skateboarden opgesteld. Dankzij zijn inzet en netwerk hebben we eindelijk echt iets moois gecreëerd dat aansluit en gebruikt wordt.
— Annelore Zielstra, projectleidster Gemeente Utrecht

Van september 2014 tot juni 2015 heeft Max de gemeente Utrecht en Recreatieschap Stichtse Groenlanden geadviseerd bij de herontwikkeling van het skatepark gelegen in recreatiegebied Ruigenhoek. De oude obstakels waren in slechte staat en het skatepark werd weinig gebruikt door de skategemeenschap van Utrecht. Max heeft onder andere advies gegeven over:

  • het ontwerp en de bouw van het skatepark;
  • de succesfactoren van een skatepark; 
  • de inkoop en- aanbestedingsstrategie;
  • de naamgeving van het skatepark;
  • het combineren van de wensen van gebruikers met de eisen van de aanbestedende dienst.

Daarnaast was Max onderdeel van het beoordelingsteam bij de aanbesteding en heeft hij de gebruikersgroep vertegenwoordigd. Hij heeft de gebruikers begeleid gedurende het hele proces en hun wensen vastgesteld. Door deze wensen te combineren met de eisen van de aanbestedende dienst werd het gebruikersbelang gewaarborgd. Deze werkwijze heeft een aanzienlijke kostenbesparing opgeleverd die ten goede is gekomen aan de bouw van het skatepark. Het skatepark is volgens planning op tijd opgeleverd en geopend op 21 juni, Go Skateboarding Day 2015.

De literatuurstudies, schetsen en praktijkboeken vormen de basis voor een eerste concept. Vanuit dit concept is verder gewerkt aan de realisatie van het skatepark gelegen in Ruigenhoek. 

De literatuurstudies, schetsen en praktijkboeken vormen de basis voor een eerste concept. Vanuit dit concept is verder gewerkt aan de realisatie van het skatepark gelegen in Ruigenhoek. 

Locatie skatepark Ruigenhoek