Van plan tot skatepark: dankzij een unieke combinatie van juridische kennis en jarenlange skate-ervaring kan ons team van experts ervoor zorgen dat ieder skatepark een succes wordt!

Missie

Onze missie is het verhogen van de kwaliteit van skateparken door er voor zorgen dat de beschikbare budgetten voor skatefaciliteiten zo effectief en efficiënt mogelijk besteed worden. Er zijn talloze skateparken in Nederland. Deze variëren echter sterk in kwaliteit: van een ware uitdaging voor skaters tot een onveilige en onbruikbare buitenruimte, waar niemand plezier van heeft. Deze missie willen wij graag vertalen in een heldere visie, onderbouwd met kennis van zaken, op het proces van ontwikkeling van skate faciliteiten. Het ontwikkelen van een skatepark is een proces dat kennis vraagt op ontwerp, juridisch, economisch en sociaal gebied. In samenspraak tussen ontwikkelaars en gebruikers levert dit proces het resultaat op van een innovatieve buitenruimte die aan alle kwaliteitseisen voldoet en waarop alle partijen trots kunnen zijn.

TEam

Max Hartveld, skateboarder en jurist. 
Olaf de Koning, skateboarder en veiligheidsexpert.

2016

 • Januari - oktober: begeleiding van gemeente Nunspeet bij de realisatie van skatepark Nunspeet. 
 • Max is Nederlands afgevaardigde in de normcommissie NEN-EN 14974 in het Europees overleg in januari 2016. Tijdens dit overleg wordt de Europese skateparknorm herschreven en aangepast. 
 • Olaf is combinatie-functionaris skateboarden in Utrecht. Voor het uitvoeren van deze functie komt hij veelvuldig in aanraking met het beleid van de gemeente Utrecht en adviseert hij hierin wat betreft de mogelijkheden met skaten. Daarnaast organiseert hij vele clinics op verschillende locaties in Utrecht. Deze beoordeelt hij onder andere op geschiktheid om te skaten.

2015

 • Olaf is combinatie-functionaris skateboarden in Utrecht. Voor het uitvoeren van deze functie komt hij veelvuldig in aanraking met het beleid van de gemeente Utrecht en adviseert hij hierin wat betreft de mogelijkheden met skaten. Daarnaast organiseert hij vele clinics op verschillende locaties in Utrecht. Deze beoordeelt hij onder andere op geschiktheid om te skaten.
 • Max is Nederlands afgevaardigde voor de normcommissie NEN-EN 14974. 
 • Max is van juni tot en met november werkzaam geweest bij een aannemer gespecialiseerd in het bouwen van skateparken. Daar heeft hij onder andere de volgende werkzaamheden verricht: onderzoek naar skateparken, adviseren over ontwerp en bouw van skateparken, juridisch onderzoek naar algemene voorwaarden en het opstellen van algemene voorwaarden, advies over aanbestedingen.
 • Max begeleidt gemeente Utrecht en Recreatie Midden-Nederland tijdens de herontwikkeling van skatepark Ruigenhoek. Werkzaamheden omvatten het opstellen van een inkoopstrategie, beoordelingscriteria en het begeleiden van de lokale skaters. 

2014

In 2014 heeft Max de LLM Law & Economics aan de Universiteit Utrecht afgerond, daarnaast heeft Max in 2014 de Masterclass Bouwrecht gevolgd, verzorgd door het Juridisch Postacademisch Onderwijs Utrecht. Dit is een juridisch traineeship bestaande uit 2 stages en 28 opleidingsdagen. In het kader van de Masterclass heeft Max stage gelopen bij KienhuisHoving Advocaten en Notarissen en bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw. Max is specialist op het gebied van de ontwikkeling van skatefaciliteiten in de breedste zin van het woord. Door zijn juridische achtergrond te combineren met zijn jarenlange skate-ervaring heeft hij kennis van zaken van het proces van de ontwikkeling van een kwalitatief verantwoord en innovatief skatepark. Hij heeft onder andere de volgende regelgeving uitvoerig geanalyseerd:

 • Gids Proportionaliteit
 • Aanbestedingswet 2012
 • Aanbestedingsreglement Werken 2012
 • Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen
 • NEN-EN 14974

Daarnaast heeft Max uitgebreid onderzoek gedaan naar de verschillende fases in het proces en hoe juridische, economische en sociale inzichten kunnen worden toegepast op de ontwikkeling van een skatepark. Zo is de samenwerking met gebruikers een essentieel onderdeel van dit proces. Max is op de hoogte van internationale ontwikkelingen op het gebied van skatefaciliteiten en heeft skate ervaringen opgedaan op zeer veel verschillende locaties in het buitenland. Daarnaast beschikt hij over jarenlange ervaring met het geven van skateboardles. Hierdoor kan hij het leerproces van jongere skaters goed inschatten. Max is in staat ontwerpen voor skateparken te beoordelen die interessant zijn voor skaters van uiteenlopende vaardigheidsniveaus. Zijn passie voor het skaten heeft er toe geleid dat hij al jarenlang gesponsord ben als skateboarder. Daarnaast is hij sinds jaar en dag betrokken ben bij initiatieven in de skateboardwereld, van het organiseren van wedstrijden tot het maken van skateboardfilms. Naast zijn werk voor Skateparkrecht organiseert hij met het bedrijf Skate Days skateboardlessen- en evenementen. Voorts adviseert hij de Skateboard Federatie Nederland over ontwikkelingen in de skateboardwereld, van skatepark tot skateboardles.